„GWM“ plečia veiklą Baltijos šalyse ir pristato aukščiausios klasės PHEV visureigį, kuris keičia žaidimą.

Automobilių gamintoja „Great Wall Motor“ (GWM) sparčiai populiarėja Baltijos šalyse. Po sėkmingo  elektromobilio „ORA 03“ debiuto, kompanija pristato naująjį flagmaną – įkraunamą hibridinį visureigį „GWM WEY 05“. Šis automobilis, pasižymi ne tik išskirtiniu dizainu, pažangiausiomis technologijomis,  bet ir ilgiausiu elektra nuvažiuojamu atstumu savo kategorijoje.

„GWM WEY 05“ – tai įrodymas, kad prabanga ir technologijos gali puikiai sugyventi. Šis automobilis skirtas tiems, kurie vertina naujoves ir nori būti technologijų pažangos priešakyje. Jo pažangios sistemos ir funkcijos patenkins net ir išrankiausius vairuotojus, o aukščiausios klasės apdaila ir komfortas užtikrins malonią kelionę.

Šis automobilis „Euro NCAP“ bandymuose pelnė aukščiausią savo klasėje 5 žvaigždučių įvertinimą saugumo srityje. Trimačio objektų atpažinimo funkcija užtikrina maksimalų vairuotojo, keleivių ir visų kitų eismo dalyvių saugumą. „GWM WEY 05“ – tai elektromobilis, kuris pakelia įkraunamų hibridų standartus. Jo 39,7 kWh baterija, užtikrinanti iki 146 km nuvažiuojamą atstumą vienu įkrovimu (WLTP), yra didžiausia savo klasėje. O dėka 50 kW nuolatinės srovės įkrovimo, bateriją galima greitai įkrauti ir sutaupyti laiko.

„GWM WEY 05“ – tai žingsnis link tvaresnės ateities. Dėl didelės talpos baterijos ir galimybės įveikti didelius atstumus elektriniu režimu, šis modelis leidžia sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir mėgautis tylesne bei švaresne važiavimo patirtimi.

Atsižvelgiant į Europos vairuotojų pageidavimus, sudėtingesnėms kelionėms siūlomas „WEY 05“ su 150 kW / 204 AG galios 2,0 litro varikliu, sujungtu su devynių pakopų pavarų dėže, ir turbokompresoriumi. Įkraunamos hibridinės pavaros su visų varančiųjų ratų sistema galia yra 350 kW / 476 AG, o didžiausias sukimo momentas – 847 Nm. Turėdamas tokią galią, „GWM WEY 05“ visureigis nuo nulio iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 5,0 sekundes ir pasiekia 235 km/val. maksimalų greitį. Pagal WLTP standartą vidutinės variklio degalų sąnaudos yra labai efektyvios – 0,4 l/100 km, todėl CO2 emisija siekia vos 12 g/km.

Galingasis automobilis komplektuojamas su pusiau elektriniu vilkimo įtaisu, kurio keliamoji galia siekia 2 000 kg.

„GWM WEY 05“ – tai pasaulinės automobilių gamintojos „Great Wall Motor“ (GWM) gaminamas  aukščiausios klasės įkraunamas hibridinis visureigis. „GWM“ į Europos rinką įžengė 2022 m. Savo kelionę ji pradėjo Švedijoje, vėliau veiklą išplėtė Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Islandijoje, Vokietijoje, o šiemet – Baltijos šalyse. Šių metų vasario mėn. Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje pristatytas pirmasis „GWM“ modelis – visiškai elektrinis „GWM ORA 03“. „Išmanus, techniškai gerai įrengtas ir stilingas automobilis nuo pat pradžių sulaukė sėkmės ir per pirmąjį pusmetį išdidžiai užėmė pirmą vietą tarp daugiausiai parduotų elektromobilių“, – pasakojo „International Motors Nordic“ pardavimų direktorius Baltijos šalims Ringo Rahumeelis. Tęsdamas R. Rahumeelis sakė: „Dabar atėjo laikas antrajam šių metų startui – galingam 476 AG galios įkraunamam hibridiniam automobiliui „GWM WEY 05“, kuris elektra nuvažiuoja 146 km atstumą ir nuo 0 iki 100 km įsibėgėja per 5 sekundes. Šis automobilis yra viskas, išskyrus standartą“. 

„GWM WEY 05“ rinkoje išsiskiria įspūdingu garantijų rinkiniu: jam suteikiama 5 metų gamyklinė garantija be ridos apribojimo, 8 metų garantija baterijai iki 160 000 km, 5 metų garantija kėbulo dažams ir 12 metų antikorozinė garantija, taip pat neribojama rida.

„GWM WEY 05“ pagrindinės savybės

  • Vien elektra nuvažiuojamas atstumas – 146 km (didžiausias tarp visų rinkoje siūlomų įkraunamų hibridinių automobilių elektra nuvažiuojamas atstumas)
  • 2 000 kg vilkimo galia
  • 476 AG | 870 Nm
  • Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km – per 5 sekundes
  • Kintamosios srovės trifazis ir nuolatinės srovės greitasis įkrovimas
  • 55 litrų degalų bakas
  • Viskas, išskyrus standartą. Į standartinę įrangą įeina sekimo sistema, išmaniojo / automatinio automobilio statymo sistema, 4 kameros, rodančios 360 laipsnių vaizdą, ir ne tik.

Nors aukščiausios klasės įkraunamų hibridinių automobilių kainos paprastai svyruoja nuo 75 000 iki 130 000 eurų, visiškai sukomplektuoto „GWM WEY 05“ mažmeninė kaina yra 59 990 eurų. 

2024 m. rugsėjo 27 d. Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje oficialiai pradedama prekiauti automobiliais „GWM WEY 05“. 

Automobiliai bus parduodami per esamą „GWM“ prekybos atstovą Lietuvoje, o šiandien juos galima rasti adresu:  www.gwmcars.lt 

Lietuvoje „GWM“ automobilius atstovauja bendrovė UAB „JMA Centras“.