Vilniuje duris atvers nauja, ypatinga erdvė – kviečia atvykti į atidarymą

Vieni automobiliai sukurti tam, kad nugabentų iš taško A į tašką B, kai tuo tarpu kiti skirti džiuginti entuziastų širdis. Tiesa, tam net nebūtina jais važinėti, kartais užtenka tiesiog pasigrožėti. Būtent tai galima bus padaryti naujai Vilniuje duris atvėrusioje ypatingoje vietoje, teikiančioje profesionalaus saugojimo ir priežiūros paslaugas – „Lumber Room“. Rugsėjo pirmąją dieną vyks oficialus šios erdvės atidarymas, kur susirinks išskirtinių automobilių savininkai, bus galima pasimėgauti vietoje gaminamu maistu bei susipažinti su unikalia erdve Lietuvoje.

Saugos bei remontuos išskirtinius automobilius

Po vienu stogu naujam gyvenimui prikeltame pramoniniame pastate, kuriame XIX amžiuje veikė dalgių gamykla, įsikūrusios net dvi veiklos. „Lumber Room“ teikia automobilių saugojimo bei aptarnavimo paslaugas, o šalia įsikūrusios „Apparatus Machinery“ dirbtuvės užsiima remontu, techniniu aptarnavimu bei automobilių restauravimu. 

Taip pat čia teikiama ir kolekcijos valdymo (ang.: collection management) paslauga – šis apibrėžimas apima labai daug specifinių procesų, padedančių išsaugoti turimų automobilių vertę. Taip pat, dėka sukauptos patirties ir plataus kontaktų rato, specialistai padės surasti, nupirkti bei saugiai ir privačiai atgabenti automobilį, o panorus – padės ir parduoti.

„Net ir kelių automobilių kolekcija reikalauja pakankamai daug laiko – reikia pasirūpinti jų technine būkle, tinkamai paruošti kiekvieną kartą pastatant ilgesniam stovėjimui, nepamiršti techninių apžiūrų ar tiesiog draudimo. 

Mūsų tikslas, kad automobilius jų savininkai naudotų, dėl to rūpinamės saugojimu ir priežiūra, kad tai nebūtų vargas. Nenorime tapti ilgalaikiu garažu – mūsų tikslas, kad čia laikytų automobilius tam, kad galėtų bet kada su jais važiuoti, jie būtų visada tam paruošti. Tuo pačiu skatiname ir bendruomenės atsiradimą bei gyvavimą“, – pasakoja „Lumber Room“ vadovas Karolis Matusevičius ir priduria, kad automobilių savininkams panorus savaitgalį išvažiuoti vienu iš savo automobilių užtenka apie tai pranešti ir automobilis bus paruoštas važiavimui. „Mes patikrinsime visus svarbiausius mazgus, skysčius, parinksime tinkamą padangų slėgį ir pasirūpinsime panašiais, smulkiais, tačiau svarbiais aspektais.“

Jis taip pat užsimena, kad įrengiant patalpas buvo skiriamas ypatingas dėmesys jų saugumui. Čia panaudotos modernios fizinės bei skaitmeninės apsaugos priemonės, o taip pat ir imtasi visų priemonių nuo galimų kitokių grėsmių – štai pavyzdžiui po grindimis įrengtas vandens rezervuaras, kad kilus gaisrui vanduo būtų pasiekiamas nepriklausomai nuo aplinkybių, o dingus elektros tiekimui pastate sumontuoti autonominiai generatoriai. Taip pat, čia visada palaikoma optimali temperatūra bei drėgmė.

„Užtikrinsime ne tik tinkamą automobilių saugojimą, bet ir teiksime išskirtinių modelių techninio aptarnavimo, remonto ir restauravimo paslaugas. Seni, reti ar net tiesiog savininkų labai mėgstami modeliai reikalauja specifinių žinių juos prižiūrint ar remontuojant. „Apparatus Machinery“ dirbtuvėse dirbantys meistrai turi sukaupę ilgametę patirtį tokioje veikloje ir yra pažįstami su tokios technikos subtilybėmis“, – kalba K. Matusevičius ir priduria, kad viso to turėjimas po vienu stogu reiškia dar didesnį patogumą klientams. Pavyzdžiui pasiėmę savo automobilį kelioms dienoms iš saugojimo vietos, kitą tuo metu galės palikti dirbtuvėse techniniam aptarnavimui.

Erdvė, pritaikyta renginiams

Šios išskirtinės vietos vadovas teigia, jog tai bus atvira erdvė ir norintys galės čia apsilankyti bei pasižvalgyti. Tačiau ne tik tai – patalpos suprojektuotos taip, kad stovintys automobiliai būtų matomi, bet saugiai atskirti nuo bendros erdvės, kuri galės būti naudojama įmonių ar privačioms šventėms.

„Tai – unikali erdvė bet kokiam renginiui. Žinoma, savo šventes ar susitikimus čia greičiausiai rengs tie, kurie giliai širdyje yra bent truputį benzingalviai ir mėgaujasi būdami klasikinių, legendinių modelių apsuptyje“, – atviravo K. Matusevičius.

Oficialus „Lumber Room“ atidarymas vyks rugsėjo 1 dieną, Dūmų g. 3, Vilniuje. Renginyje laukiami visi, veiksmas tęsis nuo 11 iki 15 valandos. Dalyvavimas nemokamas.