Lietuviško prekinio ženklo automobilių kilimėliai – vairuotojų susidomėjimas jais sparčiai auga

Automobiliniai kilimėliai automobiliuose tiesiogiai prisideda prie jų ilgaamžiškumo išsaugojimo. Atliekant praktinę funkciją, apsaugo nuo purvo, drėgmės, ar mechaninių pažeidimų. Visgi, pagrindinė problema, su kuria susiduria dažnas vairuotojas – kilimėlių greitas susidėvėjimas, lemiantis poreikį juos kone kas sezoną keisti naujais. Lietuvoje veikiančio „Top Car Mats” polimerinių (EVA)  automobilio salono kilimėlių ir bagažinės kilimų gamintojo atstovas atkreipdamas dėmesį į pastarąją problemą, pateikia sprendimo būdus ir pristato išskirtinės kokybės automobilinius kilimėlius, kurie tarnauja ne vienerius metus.

Lietuvoje gaminami itin aukštos kokybės automobiliniai kilimėliai

Lietuvoje veikianti „TopCarMats“ prekinį ženklą atstovaujanti įmonė, naudodama pažangias technologijas ir Lietuvos patentų biure registruotą EVA dizainą gamina išskirtinės kokybės automobilinius kilimėlius. Skirtingai nuo įprastai naudojamų kilimėlių, „TopCarMats“ polimeriniai EVA kilimėliai yra ilgaamžiški ir pritaikyti naudoti visais metų laikais. Pastarieji nepraleidžia vandens, o jų rombų arba korio formos tekstūra leidžia smėliui, purvui ir vandeniui pasiskirstyti į mažas duobutes. 

Bendrovės įkūrėjas Edvinas Krikščiūnas pažymėdamas užtikrinamą aukštą kokybę,  pabrėžia, kad kilimėliai yra atsparūs aplinkos poveikiui, mechaniniams krūviams ir yra pritaikyti kasdieniam bei ilgalaikiam naudojimui.

„Iš etilenvinilacetato medžiagos gaminami ,,TopCarMats‘‘ kilimėliai yra ekologiški ir perdirbami, kas reiškia, kad gali būti daugkartinio naudojimo – po to perdirbamas į naujus produktus, taip mažinant atliekų kiekį ir puoselėjant tvarią gamybą”, – sako jis.

Pask įmonės įkūrėjo, gamybos proceso metu didelis dėmesys skiriamas kiekvienai smulkmenai, nuo gaminamo modelio kilimėlių formos iki pakavimo prieš siuntimą klientams. Vienas didžiausių iššūkių gaminant  kilimėlius yra pagaminti juos taip, kad tiksliai atitiktų gamyklinių automobilių kilimėlių dydį. Tiesa, lietuviai nuėjo papildomą žingsnį šiame procese ir stengiasi ne tik pritaikyti, bet ir patobulinti gamyklinių kilimėlių formas.

„Dažnu atveju automobilių standartiniai kilimėliai būna per siauri arba per trumpi, o tada neuždengia norimo grindų ploto. Tokiu atveju mes tobuliname savo formas, kad būtų kuo daugiau uždengto ploto ir purvas, ar vanduo nekristų ant pagrindinio kilimo. Papildomai, kilimėlių komplektą galima pritaikyti pagal individualius poreikius, įtraukiant kairės kojos liežuvį ir pakulnį, kuris padvigubina vairuotojo kilimėlio eksplotavimo laiką“, – pasakoja E. Krikščiūnas.

Jis papildo, kad gamykliniai kilimėliai įprastai nepadengia kairės kojos laikymo vietos, kurioje būna plastmasė, metalinė apsauga arba tiesiog kiliminė danga,  o „TopCarMats“ kilimėlių formos pritaikytos ir šiai vietai apsaugoti nuo purvo, smėlio, sniego ir vandens.

Pasak daugiau nei tris metus veiklą vykdančios įmonės įkūrėjo, vairuotojai išbandę polimerinius automobilio kilimėlius – atsisako sezoninių kilimėlių. 

Plačiausias spalvų ir kombinacijų asortimentas

E. Krikščiūno teigimu, šiuolaikiniam vairuotojui kaip niekad svarbu iki detalių idealiai suderintas automobilio salono vidus. Ypač dabar, kuomet įsigyjant automobilį, jį pats vairuotojas gali susikomplektuoti ir susikurti pagal inidivdualius poreikius. Ne išimtis – ir kilimėliai.

„Galimybė turėti automobilį, kuris atliepia individualius poreikius – nebe naujiena. Vairuotojai vis dažniau renkasi nebe tradicinės juodos spalvos kilimėlius, o juos derina prie salono detalių, kaip pavyzdys raudonos, mėlynos, ar oranžinės spalvų siūlių arba interjero detalių“, – sako jis.

Užsakant „TopCarMats“ automobilių kilimėlius internetu, klientai gali pasirinkti iš virš 270 skirtingų spalvų kombinacijų, pritaikytų jų automobilio markei ir modeliui. Pateikus užsakymą, kilimėliai pagaminami ir pristatomi Lietuvos teritorijoje per 2-3 darbo dienas, užtikrinant greitą ir patogų aptarnavimą.

Eva kilimėlių dizainas Lietuvoje priklauso „TopCarMats“ įmonei ir yra registruotas Lietuvos patentų biure, o jų kokybe ir praktiškumu džiaugiasi jau tūkstančiai Lietuvos vairuotojų.