Iš „Metų motociklo“ rinkimų su dviem titulais – kuo komisiją sužavėjo „CFMOTO“ gaminiai?

Prieš prasidedant vasarai Lietuvoje vyko jau tradicija tampantis „Metų motociklo“ konkursas, kuriame kompetentinga komisija mėnesį laiko testuoja, o finalinio vakaro metu išrenka patį pačiausią bei apdovanoja atskirų kategorijų nugalėtojus. Šiemet konkurse dalyvavo net 30 skirtingų modelių, tad konkurencija buvo labai didelė. Tarp konkurse dalyvavusių modelių buvo net du „CFMOTO“ kompanijos gaminiai – kelionėms skirtas „800MT Explore“ bei sportiškas naked tipo 800NK.

„Metų biudžetas“

Iš apdovanojimų vakaro abu „CFMOTO“ modeliai išvažiavo tituluoti – sportiškasis 800NK pelnė apdovanojimą „Metų biudžeto“ kategorijoje. Į šį titulą pretendavo modeliai, kurių kaina mažesnė nei visų konkurse dalyvaujančių motociklų kainų mediana – kitaip tariant, šioje kategorijoje buvo renkamas geriausias iš pigesniųjų. Kova čia buvo itin artima ir po visų komisijos narių balsavimo „CFMOTO“ už savęs paliko tokius modelius kaip „Honda NX500“, „Royal Enfield Himalayan“ ar „SUZUKI GSX-8R”.

Komisijos nariai pasakojo, kad 800NK, kurio kaina prasideda nuo 8290 eurų, yra gerai subalansuotas sportiškas motociklas, leidžiantis mėgautis puikia dinamika, o gamykliškai montuojami KYB amortizatoriai, vairo stabilizatorius, „quick-shifter“ bei praslystanti sankaba prisideda prie vairavimo patirties. Tarp konkurentų jis išsiskyrė ir naujausių technologijų gausa – 8 colių skersmens jutimui jautriame ekrane galima naudotis „Apple CarPlay“. Taigi, galima visada stebėti tokias programėles kaip „Waze“ ar valdyti „Spotify“. Taip pat, visą važiavimo informaciją, motociklo buvimo vietą bei, pavyzdžiui, degalų lygi galima matyti mobiliojo telefono programėlėje, kuri T-BOX pagalba bendrauja su motociklu realiuoju laiku. Išskirtinis šis modelis buvo ir tuo, kad turi greičio palaikymo sistemą, beraktę užvedimo sistemą ir net tris važiavimo režimus. Pagrindiniai 800NK varžovai jo klasėje į „Metų biudžeto“ apdovanojimą net nepretendavo, mat buvo brangesni nepateko į šiai kategorijai nustatytus kainų rėžius.

Metų „Light adventure“

Kitas „CFMOTO“ gaminys taip pat išvažiavo su medaliu – „800MT Explore“ modelis pelnė geriausiojo titulą „Light adventure“ kategorijoje. Šioje varžėsi kelionėms skirti modeliai, kurių variklio darbinis tūris yra mažesnis nei vienas litras. Tai viena iš sparčiausiai populiarėjančių motociklų klasių – vidutinio svorio adventure tipo motociklai puikiai tinka tiek kasdienėms kelionėms mieste, tiek ir ilgoms išvykoms nors ir į pasaulio kraštą. Dėl mažesnio svorio keliautojai tokiais motociklais drąsiai nusuka nuo asfalto ir gali rinktis prastesnius kelius ar net bekelę ir lygiai taip pat komfortiškai įveikti ilgus kilometrus važiuojant greitkeliais.

„Light adventure“ klasėje laimėjęs „800MT Explore“ surinko 26 balus, nuo artimiausio konkurento atsiplėšęs net 7 balais. Šioje klasėje taip pat varžėsi tokie modeliai kaip „Yamaha Tenere 700 Explore“ bei „BMW F900 GS“.

Klasės nugalėtojas iš konkurentų išsiskyrė patrauklia, 11900 eurų, kaina ir priedų bei funkcijų gausa, kurią pirkėjai už ją gauna. Motociklas aprūpintas pajėgiais KYB amortizatoriais, turi „Apple CarPlay“ sąsają, kruizo kontrolės sistemą ir daugelį kitų funkcijų, kurias galima tikėtis sutikti moderniame motocikle. Taip pat, šis motociklas jau iš karto komplektuojamas su trimis metalinėmis daiktadėžėmis bei stipininiais ratlankiais, tad pavadinime esantis žodis „Explore“ ne veltui sufleruoja apie laukiančius nuotykius ir atradimus.

Beje, „800MT Explore“ pateko ir į geriausiųjų motociklų septynetuką, o po komisijos narių balsavimo dalinosi trečiąją vieta su „Honda CB650“.