Penkiaduris ir su didele bagažine. Susipažinkite – Audi A3 Sportback

Iki šiol tik į aukštesnių klasių automobilius montuoti pažangūs vairuotojo pagalbininkai dabar jau yra ir kompaktinės klasės Audi A3 Sportback modelyje.

Neseniai „Audi“ automobilių gamybos procese ėmė vadovautis ypač lengvų kėbulų kūrimo ir gamybos principu. Audi A3 Sportback – vienas pirmųjų taip gaminamų automobilių. Palyginti su ankstesnės kartos modeliu, jis net 90 kg lengvesnis. Automobilio salono konstrukcijai panaudoti lengvi, bet tvirtų plieno lydiniai. Variklio dangtis, sparnai, po buferiu  esanti sija ir kai kurios kitos detalės – aliumininės.

A3 Sportback salonas lakoniškas, bet kartu ir elegantiškas. Naujojo A3 ratų bazė yra 58 mm ilgesnė nei ankstesnės kartos modelio, todėl atsirado daugiau vietos ant galinės sėdynės sėdintiems keleiviams. Standartinės bagažinės tūris – 380 litrų. Nulenkus galinių sėdynių atlošus, jos talpa padidėja iki 1220 litrų.

Naujajame modelyje įdiegta daug pažangių vairavimą lengvinančių sistemų. Viena svarbiausių – „Audi“ adaptyvusis tempomatas, kitaip tariant pasirinkto greičio palaikymo sistema, padedanti saugiai ir patogiai važiuoti automobilių sraute ir stabdyti vairuotojui pažeidus saugų atstumą. Persirikiavimo pagalbininkas gelbsti saugiai manevruoti keičiant eismo juostą. Važiavimo savo juostoje pagalbininkas apsaugo nuo nepageidaujamo išvažiavimo į kitą eismo juostą. Speciali sistema atpažįsta, kai vairuotojas yra pavargęs ir pataria kuo skubiau sustoti ir pailsėti.

Audi A3 Sportback gali būti komplektuojamas su vienu iš keleto benzininių TFSI ir dyzelinių TDI variklių. Mes testavome modelį su 2.0 TDI varikliu. Jis su 110 kW (150 AG) varikliu pasiekia 320 Nm sukimo momentą ir iki 100 km/h įsibėgėja per 8,4 sekundės bei pasiekia maksimalų  213 km/h greitį. Vidutinės degalų sąnaudos – 4,2 l dyzelino 100 km kelio. Visi automobiliai, į kuriuos montuojami iki 103 kW (140 AG) galingumo varikliai, turi tik priekinių varančiųjų ratų pavarą. Su galingesniais – 1.8 TFSI ir 2.0 TDI varikliais – papildomai galima užsakyti ir nuolatinę visų ratų pavarą „Quattro“.