Įspūdingasis korėjietis

Naujasis Hyundai Santa Fe ne tik gerokai didesnis už pirmtaką, bet ir yra išskirtinės išvaizdos SUV automobilis. Mes jį neseniai išbandėme.

Jungtinių Amerikos Valstijų Naujojo Meksiko valstijos miesto garbei pakrikštytas Hyundai Santa Fe pagaliau atitinka amerikietiško automobilio dvasią. Jis masyvus, turi plačias chromuotas groteles priekyje ir išties primena automobilį iš už Atlanto. Be to, palyginti su pirmtaku, jis dar labiau ūgtelėjo. Nuo šiol Santa Fe ilgis siekia 4,69 m, plotis 1,88 m. Korėjiečių SUV matmenys beveik tokie patys kaip BMW X3.

Didesnis automobilis, vadinasi, ir erdvesnis salonas. Šis SUV gali turėti tiek penkias, tiek ir septynias sėdimas vietas. Ant antros sėdynių eilės erdvu lyg Kelno katedroje. Kiekviena iš trijų galinių sėdynių gali būti pastumiama į priekį ir atgal, o viduriniosios sėdynės atlošas nulenkiamas atskirai. Nulenkus visų trijų antros eilės sėdynių atlošus, bagažinės tūris nuo 585 l padidėja iki įspūdingų 1680 l.

Šio Santa Fe sėdynėje vairuotojas, kaip įprasta SUV automobiliuose, sėdi aukštai. Galima papriekaištauti nebent dėl to, kad sėdynėms trūksta geresnio šoninio prilaikymo. Tačiau salono apdailos kokybei priekaištų nėra, čia sumontuotas 6,5 colio liečiamasis ekranas. Ir tik sunkiau pasiekiamose vietose esančios plastikinės detalės neatitinka aukščiausio lygio standartų.

Mes išbandėme penkių sėdimų vietų modelį su 2.2 CRDI/197 AG motoru, visais varančiaisiais ratais ir šešių pavarų automatine greičių dėže. Be jo dar siūloma benzininė versija su 2.4/192 AG motoru ir taip pat visų ratų pavara. Vėliau turėtų pasirodyti pigiausias bazinis modelis su 2.0/150 AG dyzeliniu motoru ir tik priekiniais varančiaisiais ratais.