Didysis indėnas


Prieš porą metų italai iš „Fiat“ kompanijos tapo „Chrysler“ šeimininkais. Nieko keisto, kad į Lietuvą atkeliavęs Jeep Grand Cherokee siūlomas su itališku dyzeliniu varikliu.

Čerokių indėnų genties garbei pavadintas automobilis turi vokiškus M klasės Mercedes techninius sprendimus. Jis buvo kurtas šiuo metu jau nebeegzistuojančio „DaimlerChrysler“ aljanso laikais. Modelis turi tiek Mercedes nepriklausomą pakabą, tiek ir automobilių su trikampe žvaigžde vairuotojams gerai pažįstamą daugiafunkcę svirtį prie vairo.

Išvaizdus SUV

Jei anksčiau Grand Cherokee pirkėjai galėjo įsigyti tik modelius su benzininiais varikliais, nuo šiol Europoje, tarp jų ir Lietuvoje, siūlomas ir variantas su dyzeliniu „Fiat“ 3.0/241 AG ir 550 Nm varikliu.

Ketvirtos kartos Jeep Grand Cherokee maloniai stebina savo išvaizda. SUV kampai meistriškai užapvalinti, tad jis išvaizdus ne tik gūdžių miškų tankmėje, bet ir šalia tokių dabitų kaip BMW X5, Audi Q7 ar VW Touareg. Tuo labiau kad Grand Cherokee tikrai galima pagirti už kokybiškas salono medžiagas ir surinkimo kokybę, – tuo ankstesni modeliai nepasižymėjo.