Piešiniai – geriausia signalizacija

piesiniai1

Maždaug prieš metus Rusijos mieste Sankt Peterburge viešėjęs Dmitrijus susidūrė su vagimis. Ilgapirščiai vidurį dienos bandė nugvelbti visureigį Hyundai Santa Fe. Tą kartą jų planas neišdegė. Bet draugai iš Rusijos patarė, kad geriausia signalizacija nuo vietinių vagų – aerografiniai piešiniai.

piesiniai2

Grįžęs į Lietuvą Dmitrijus susirado šios srities meistrą klaipėdietį Rodioną Petrovą. Suderinus eskizus Rodionas ėmėsi darbo. Per tris savaites Santa Fe pasikeitė neatpažįstamai. Vienoje automobilio pusėje puikavosi jūros, kitoje – sausumos piešinys, kuriuos ant variklio dangčio jungia kalnai bei virš jų sklandantis erelis.

Šiuo metu iš nuotraukų į jus žvelgiantis Hyundai Santa Fe tiek iš kairės, tiek iš dešinės pusės papuoštas tik jūros mūšiu. Taip yra dėl to, kad apsibraižius vairuotojo pusės piešiniui šis buvo perpieštas, todėl dabar abiejose automobilio pusėse galima pamatyti tik jūros mūšį. Taigi sausumos mūšio ant Santa Fe nebeliko.

piesiniai3

Dmitrijus aerografiniais piešiniais, už kuriuos sumokėjo 8 tūkstančius litų, liko patenkintas ir daugiau gražinti visureigio neketina. O kad automobilis traukia praeivių akį, pastebėjome ir mes. Fotosesijos Vilniuje metu praeiviai jį puolė ne tik nužiūrinėti, bet ir fotografuoti. Tokios pat praeivių reakcijos, pasak Dmitrijaus, automobilis sulaukia ir svečiuose kraštuose.

Mindaugas Malinauskas

A.Brazaičio nuotr.